De VLEN-avond[en] 2020 is een reeks van vier avonden waarin sprekers een onderzoek of beschermingsactie rondom vleermuizen presenteren via een ZOOM- meeting. Dit als vervanging voor de jaarlijkse VLEN-dag die door COVID-19 helaas niet door kon gaan.

Voor de vierde en laatste avond hebben we twee lezingen op het programma staan. 

Grootoorvleermuizen leggen grote afstand af door coulissenlandschap om in moeras te foerageren door Dirk Oosterholt & Johann Prescher.
Tijdens onderzoek naar effectiviteit hopovers als verbinding in coulissenlandschap voor Gewone Grootoorvleermuis werd ontdekt dat deze 
vleermuizen lange afstanden aflegden om te foerageren in moerasgebied. Tot voor kort werd aangenomen dat Gewone Grootoorvleermuizen niet zulke grote afstanden afleggen.

IMG_1997.jpeg

 

Introductie in auto-recording en auto-identificatie en Explaination how works Tadarida and the BTO classifier of Tadarida door Marc Van De Sijpe en Claire Hermans.
Deze presentatie wordt in het Nederlands en Engels gegeven. Als eerste geeft Marc Van De Sijpe een introductie over auto- recording en auto-identificatie, waaronder Tadarida, een Open Sourceclassificatie in de programmeer- en statistiektaal R. Daarna neemt Claire ons in het Engels mee hoe Tadarida werkt, waarna ook de BTO classifier wordt gedemonstreerd.
Als laatste vertelt Claire iets over
de werking van Microphone arrays om vliegpaden van vleermuizen te 
reconstrueren.

Deelname voor deze laatste VLEN-avondis gratis, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De VLEN-avond[en] zijn te volgen via ZOOM (installeren is niet nodig). 
De inlog-link wordt de deelnemers na aanmelding per mail toegezonden.