1. Informatie op deze site

Leest u eerst deze site goed door. Misschien vindt u daar al het antwoord op uw vraag. Als u een algemene vraag heeft over vleermuizen, dan kunt u ook contact opnemen met de Zoogdiervereniging of een provinciale zoogdierenwerkgroep (zie Meedoen). Op deze pagina vindt u adressen van organisaties voor de opvang van zieke, verzwakte en gewonde vleermuizen. Wanneer u een vleermuis heeft gevonden, lees dan eerst de informatie over wat te doen in verschillende situaties, zoals een vleermuis op de grond, een vleermuis in huis....

Indien het nodig is een vleermuis te vangen, lees dan eerst de vanginstructie en eventueel ook de instructie over tijdelijke huisvesting voor vleermuizen.  U kunt ook contactopnemen het een opvangcentrum of een deskundige in de buurt om een vleermuis te vangen.

Ook voor alle andere vragen wat betreft vleermuizen kunt u contact opnemen met of een opvangcentra of een deskundige in de buurt. 

2. Contact met opvangcentrum

In Flevoland is een centraal meldpunt voor zaken rondom vleermuizen. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met een lokale dierenambulance. Hoewel de meeste dierenambulances niet gespecialiseerd zijn in het verzorgen van vleermuizen, halen ze deze wel op en brengen deze naar het centrale meldpunt 'vleermuizen in de polder'. Indien zij geen help kunnen bieden, kunt u contact opnemen met een deskundige in de buurt (zie lijst vrijwilligers)

Vleermuizen in de polder
Tel: Lydia Dammers 06-25172698
Jeroen Reinhold 0320-231971 ('s avonds) 0320-294939 (overdag) 
Website: http://www.vleermuizenindepolder.nl/ 

 

3. Lokale deskundige

Als uw gemeente niet bereikbaar is of geen nuttig advies geeft, kunt u contact opnemen met de personen die hieronder genoemd worden (geordend per provincie).

Houd er rekening mee dat de meeste van hen vrijwilligers zijn. Zij hebben niet altijd tijd om direct bij u langs te komen. Gelieve niet na 22.00 uur te bellen.

Adressen van vrijwilligers in Flevoland

Belt u eerst met Landschapsbeheer Flevoland, 0320-294939, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Almere e.o.: Lydia Dammers, 06-25172698

Lelystad e.o.: Jeroen Reinhold, 0320-231971 ('s avonds), 0320-294939 (overdag), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.