NJN

Muizen en eekhoorns, reeën en edelherten, dassen en vleermuizen: alles over zoogdieren leer je bij de zoogdierenwerkgroep. Het hele jaar door organiseren we activiteiten, waaronder een winters bezoekje aan de St. Pietersberg om slapende vleermuizen te tellen en een supervet zomerkamp. Op één dag zie je dan met gemak vijf soorten vleermuizen en leer je de verschillende soorten goed kennen. Houd jij van de nacht? Ga mee met de ZWG!

Voor wie: Jongeren tussen de 12 en 25 jaar.

Activiteiten: een groot aantal weekenden en zomerkampen organiseren waar onderzoek naar zoogdieren wordt gedaan. Met deze kampen dragen de Jeugdbonden actief bij aan het verzamelen van onderzoeksgegevens over de Nederlandse zoogdieren.


website: www.njn,nl, https://www.njn.nl/werkgroepen/zoogdierenwerkgroep-2/

contact: Secretariaat NJN, Postbus 88, 1243 ZH ’s-Graveland, 06-49387606, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

JNM

Op avontuur met de ZWG! Zoogdieren in Nederland zijn 24 uur per dag actief. Zo dus ook de leden van de ZWG! ‘s Avonds laat vleermuizen luisteren met een batdetector, in de ochtendschemering herten zien vechten op de hei en overdag muis-vriendelijke muizenvallen uitzetten. Bij de ZWG zitten veel mensen die alles weten van zoogdieren! Zij nemen vaak deel aan onderzoeken van andere zoogdierenorganisaties, zoals vleermuistellingen en kunnen je alles leren over zoogdieren!Zoogdierenwerkgroep van de Jeugdbond voor voor Natuur- en Milieustudie (JNM)

Voor wie: Jongeren tussen de 12 en 25 jaar

Contact: Secretariaat JNM, Driebergseweg 10, 3708 JB Zeist. 085-0656655

website: ww.jnm.nl, https://www.jnm.nl/nl/over-ons/werkgroepen