De site www.gebouwbewonend.nl is vandaag de lucht in gegaan. Met deze site wil de Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) de verblijfslocaties van de gebouwbewonende laatvlieger en ook andere gebouwbewonende vleermuissoorten beter in beeld brengen. Deze soorten staan sterk onder druk door verschillende factoren, waaronder woningrenovaties. Door de combinatie van foto’s te voorzien van belangrijke informatie, ontstaat er een nog beter beeld waar gebouwbewonende vleermuizen gebruik van maken. Hiermee worden verblijven beter gevonden, herkend en daarmee hopelijk beter beschermd.  Dit overzicht zal nooit volledig zijn, omdat op veel plekken vleermuizen kunnen verblijven!

Door te zoeken in de zoekbalk op de homepagina, zijn de verblijfplaatsen per vleermuissoort, type verblijf en uitvliegopening te doorzoeken wanneer deze zijn doorgegeven door de betreffende waarnemer. Klik op een foto van een gebouw om meer informatie in de rechterbovenhoek van deze foto te vinden.

Foto's per gebouw inclusief bijbehorende info kunnen geupload worden via dit dit Google formulier. Je kan zoveel info toevoegen als je zelf denkt dat zinvol is. Dit voegen we dan toe bij de foto's. Indien je geen Google- account hebt, kun je Niels, Bart of René mailen op "voornaam" @gebouwbewonend.nl.