Zoals ieder jaar wordt ook dit jaar weer in heel Nederland de Internationale Nacht van de Vleermuis georganiseerd. Kijk op www.nachtvandevleermuis.nl voor een excursie bij jou in de buurt!

De Internationale Nacht van de Vleermuis is een initiatief van Eurobats,
de Europese organisatie voor de bescherming van vleermuizen. In het weekend van 24-25 augustus 2012 wordt, in meer dan 30 landen, de 16e Internationale Nacht van de vleermuis georganiseerd.

 

In Nederland wordt de nacht ingevuld door Vleermuiswerkgroep Nederland (VLEN) van de Zoogdiervereniging. We werken hierbij samen met de Vereniging voor Veldbiologie (KNNV), de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), bezoekerscentra en veel vrijwillige excursieleiders.

Ook op eigen initiatief zijn dit jaar al veel excursies en andere vleermuis activiteiten georganiseerd in het kader van de Nacht van de vleermuis. Bij Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, IVN, KNNV en provinciale landschapbeheerders is de nacht al een vast agendapunt.

De Vleermuiswerkgroep Nederland verzamelt al deze initiatieven en publiceert de activiteit op de website www.nachtvandevleermuis.nl.

Momenteel staan er al ca. 55 excursies in bijna alle provincies van Nederland op het programma, maar dit kunnen er elke dag meer worden. Ook als je zelf een vleermuisexcursie of andere vleermuis activiteit wilt organiseren schroom niet ons te benaderen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Annelies Karman op 06 – 317 477 62.

 

Wij kunnen assisteren bij de publicatie, tips geven over de organisatie en zo nodig hulp bieden bij het vinden van een ervaren vrijwillige vleermuisgids.Kijk op www.nachtvandevleermuis.nl voor een excursie bij jou in de buurt!