Bert van Lent, 3FM-presentator Turbulent

Op een vroege dinsdagochtend is René Janssen van de Vleermuiswerkgroep Nederland van vier tot zes uur in de studio van radio 3FM geweest. Dit was tijdens het programma Turbulent van Bert van Lent (foto rechtsboven).

De uitzending is hier na te luisteren.

De uitzending start met het journaal van 4:00 uur en daarna volgt een standaard programmaonderdeel, waarbij vrachtwagenchauffeurs om het hardst toeteren. Vervolgens wordt René Janssen geïntroduceerd als vleermuiskenner. Bij het beluisteren van het programma via de link is een beetje geduld dus nodig, voordat de vleermuizen aan bod komen (vanaf minuut 14:30).
Rene Janssen
René is twee uur lang in de studio aanwezig en mensen kunnen bellen en sms-en met vragen over vleermuizen. Tussen de reclameblokken en tracks door wordt veel verteld over vleermuizen, het werken met vleermuizen en de bescherming van vleermuizen. Er is aandacht voor vleermuis.net en de Nacht van de Vleermuis. Ook wordt buiten naar vleermuizen geluisterd.

‘Het was qua vleermuizen daar bij een vijver nabij de studio echt een succes. Met Bert hebben we laatvliegers, veel drinkende rosse vleermuizen, ruige en gewone dwergvleermuizen gezien; een succes dus'.

Ook veel leuke vragen gehad, vond het leuk om te doen, meldt René achteraf.