Misschien geen echt nieuws, maar we vinden het toch leuk om hier te melden. Er zijn een aantal nieuwe onderwerpen op vleermuis.net verschenen die zeker het lezen en kijken waard zijn! Onder het hoofdstuk 'onderzoek en bescherming' staat nu ook een paragraaf over bosbeheer, met allerlei nuttige tips hoe een vleermuisvriendelijk bos te creƫren.
In het hoofdstuk 'vleermuis atlas' wordt in de paragraaf soortteksten detail informatie gegeven over de ecologie van een aantal vleermuissoorten. Hierbij wordt vooral ook aandacht gegeven aan de uitzonderingssituaties. Want: vleermuizen zijn niet voorspelbaar, boombewonende soorten worden regelmatig in gebouwen aangetroffen en visa versa.
Het laatste nieuwe onderwerp op de site zijn een aantal korte video shots van een groep meervleermuizen (Hoofdstuk vleermuis atlas, afbeeldingen, webcam). Dit zijn unieke beelden van een kraamkolonie meervleermuizen wonend in de spouwmuur van een bedrijfspand. Binnenkort kunnen deze beelden life op deze website te bekijken zijn.