zaal_door_johannes.jpg

Zaterdag 31 oktober 2009 te Deventer .

De jaarlijkse Vlendag komt er weer aan en is wederom op de laatste zaterdag van oktober. Schrijf het in je agenda en mis deze dag niet!
De Vlendag is een dag met lezingen over vleermuizen, vleermuisonderzoek en andere vleermuiswetenswaardigheden. Tevens is de Vlendag een dag waarop alle personen die geïnteresseerd zijn in vleermuizen elkaar kunnen ontmoeten. Na Utrecht, drie maal Leiden, één maal Zutphen, Roermond en Nijmegen zal de VLEN- dag dit jaar in Deventer zijn. De locatie wordt ons aangeboden door het adviesbureau Tauw.

 

Ook dit jaar hebben we getracht een divers aanbod aan sprekers uit te nodigen. De sprekers vertellen over de nieuwe zaken ontrafelt in vleermuisland. Zoals de ontdekking van een verblijfplaats bosvleermuizen. Ook resultaten van onderzoeksprojecten naar grijze grootoorvleermuis, Brandts vleermuis & Bechsteins vleermuis worden toegelicht. Daarnaast worden de gevaren voor de vleermuizen van de forten in Antwerpen belicht.
 
Naast de diverse lezingen zijn er posters en een natuurboekenmarkt. De VLEN-dag duurt van 9:00 uur tot 17:00 en wordt gehouden in Deventer.
 
Zoals alle jaren: De VLEN- dag is gratis voor leden. Niet leden dienen zich (gratis) op te geven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Klik hier voor het (voorlopige) programma en routebeschrijving.