Als vleermuiswerkgroep Nederland vinden we het erg belangrijk dat in Nederland goed vleermuisonderzoek wordt uitgevoerd. We willen daarom iedereen stimuleren om het nieuwe vleermuisprotocol (gemaakt door GaN, het NGB en de VZZ) als handvast te gebruiken bij het doen van vleermuisonderzoek. In het protocol staan onder andere de meest optimale periode voor het doen van onderzoek en de benodigde materialen. De inhoud van het protocol is te lezen op vleermuis.net. Kijk hiervoor onder:

Bescherming, Handleiding natuurtoets. Hier wordt een toelichting op het doel en het gebruik van het protocol gegeven. Ook is er een checklist voor het inschatten van de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen. Ook kunt u hier een link vinden waar op deze site het protocol te downloaden is. protcol_prtc.jpg

 

Wie vragen heeft over het protocol of een vleermuiswaarneming heeft gedaan, maar niet zeker is van de soort, kan deze stellen op het forum van vleermuis.net. Voor vleermuis specialisten een speciaal formum onderdeel aangemaakt. Om hierop te kunnen inloggen kunt  je het beste een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.