vleermuispannen, werkt het of niet?

  • Jip
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 7 maanden geleden #430 door Jip
Beantwoord door Jip in topic Re:vleermuispannen, werkt het of niet?
Nee, helaas, nog nooit in gebruik gezien. Ik zie overigens wel vaak vleermuizen die onder loodflappen zien wegvliegen. Bij inspectie zitten er zeer veel keutels onder zo'n loodflap (die dus over een rij dakpannen heen ligt, bv rondom schoorsteen of bij daken met zo'n opstaand randje). Mogelijk kun je dus beter loodflappen op dakpannen leggen, of misschien een loodflap in combinatie met een vleermuis pan?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Janneke
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 1 maand geleden #351 door Janneke
vleermuispannen, werkt het of niet? werd gestart door Janneke
Hey hoi,

Ik kwam het volgende bericht tegen, ik vroeg me af of zoiets nou echt werkt voor vleermuizen. En zo ja, wat voor pannen moet je dan gebruiken en aan welke kant van een huis.

Centrum gaat vleermuis helpen (afkomstig uit Parool)
Stadsdeel Centrum gaat het gebruik van speciale bakstenen en dakpannen stimuleren die ruimte bieden aan vleermuizen. Een motie met die strekking is unaniem aangenomen door de deelraad.

De kwestie werd op de agenda gezet door Gerrit Brunink (D66). "Ik had zelf nog niet zo vaak vleermuizen gezien, maar ik ontdekte dat we hier een echte vleermuizenwerkgroep hebben". Deze wees hem op een onderzoek dat waarschuwt dat vleermuizen uit Amsterdam dreigen te verdwijnen.

D66 zegt dat de vleermuizen bijdragen aan een levendige en diverse stadsnatuur en dat ze bovendien voor minder muggen zorgen. De bakstenen en dakpannen kunnen in nieuwbouw worden opgenomen zonder dat het veel kost. Het stadsdeel had al een beleid om mussen en gierzwaluwen te beschermen.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenPeter TwiskCarolienRuud KaalMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena