Vergunnig lichtmasten

Lees meer
13 jaren 5 maanden geleden #513 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re: Vergunnig lichtmasten
Beste JK,

ja, vleermuizen zijn inderdaad zeer gevoelig voor licht!

De ene soort is gevoeliger dan de andere. Van watervleermuis en meervleermuis is bijvoorbeeld bekend dat ze erg gevoelig zijn voor licht. Over het algemeen worden vleermuizen ernstig verstoord als de verlichting op de verblijfplek (uitvliegopening) schijnt of op de vaste vliegroute gericht is.

In het foerageergebied zijn ze er minder gevoelig voor. Sommige vleermuizen jagen zelfs op insecten die rond een lantarenpaal vliegen.

Maar, voordat de lichtmasten geplaatst worden moet het in ieder geval onderzocht zijn. Volgens art 2 van de Flora- en faunawet ben je verplicht te onderzoeken of jou ingreep / project / activiteit schadelijk is voor beschermde dieren. Ik wist het niet is dus geen excuus.

Ik zou contact opnemen met de provinciale vleermuiswerkgroep of een natuurverenging (KNNV, IVN o.i.d.) in de omgeving en de gemeente er flink over lastig vallen. Ik bedoel een nette brief schrijven met vragen / bezwaar.

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • JK
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 6 maanden geleden #503 door JK
Vergunnig lichtmasten werd gestart door JK
De Gemeente Deurne heeft een vergunning verleend voor 3 lichtmasten. Echter in de omgeving zetten best veel vleermuizen. Wij, de domme burgers weten dat een vleermuis niet tegen licht kan echter de slimme Ambtenaar is van andere mening wat te doen ???

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena