dwergvleermuizen in Den Haag

  • Carolien
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 6 maanden geleden #367 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:dwergvleermuizen in Den Haag
Beste Winno,
Goed dat je er alert op bent.
Binnen de gemeente moet je bij Ans Hendrikse zijn van de afdeling Stedelijke structuren. Zij houdt zich o.a. bezig met de NDFF (databank voor gegevens)
Je kunt ook de Stichting Zoogdierwerkgroep Zuid-Holland benaderen. Zij zijn met een inventarisatie vleermuizen van geheel Den Haag bezig.zie adressen op de www.vleermuis.net of kijk op www.zwgzh.nl
DSO (Dienst Stedelijke Ontwikkeling, Haags Ontwikkelingsbedrijf) houdt zich bezig met sloopprojecten, inderdaad vaak scholen, het is alleen een afdeling van ca 200 man. Zij zijn op de hoogte van het belang van flora- en faunaonderzoek en kennen ook het protocol vleermuizen. De inhoud van het protocol is overigens ook te vinden op vleermuis.net (linker menu, onder bescherming, vleermuis protocol)
groeten Carolien van der Graaf

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Winno
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 6 maanden geleden #366 door Winno
dwergvleermuizen in Den Haag werd gestart door Winno
Beste mensen,

Rondom het (nieuwbouw)complex waar ik woon vliegen dwergvleermuizen, soort voor mij onbekend.
Deze dieren huizen naar alle waarschijnlijkheid in de oude, vooroorlogse school (de Karreschool in de Naarderstraat te Den Haag)die naast dit complex staat; zo op het oog de enige geschikte plek. Het project is al eerder tijdelijk stopgezet het betrof een bepaalde soort dwergvleermuizen.

In het bestemmingsplan gaat deze school over ongeveer 1½ jaar het veld ruimen voor nieuwbouw.
Dus. . . . . lijkt mij een onderzoekje gerechtvaardigd; het realiseren van vervangende woonruimte door middel van plaatsing van kasten aan ons comlex wenselijk.
Maar wie moet ik daar voor benaderen om dit af te dwingen?
In Den Haag is sloop eerder succesvol tegengehouden totdat maatregelen getroffen waren, maar wie heeft dat proces opgestart? Als ik de gemeente zelf benader, zie ik de doofpot al staan.
Helaas geeft uw side hier géén informatie over.
Help.

BvD,

W.J.Eernstman,
Hilversumsestraat 20 E,
Den Haag.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena