Wat voor vleermuizen wonen er in mijn buurt?

Lees meer
7 jaren 8 maanden geleden #1260 door Bernard van Duijnen
Beantwoord door Bernard van Duijnen in topic Wat voor vleermuizen wonen er in mijn buurt?
Ellen,

de meest voorkomende vleermuis in nl is de gewone dwergvleermuis en die jaagt ook rond huizen, zeker als er wat struiken/bomen in de buurt staan. Maar in principe kan er van alles langs komen. Dat je vleermuizen ziet jagen wil niet zeggen dat ze bij jou in de woning een kolonie hebben maar het kan wel. Het omgekeerde is ook waar als je niet of nauwelijks ziet kunnen er best ook vleermuizen gebruik van maken.

Als je een kast op wilt hangen neem dan een zogenaamde platte kast, die simuleert een spleet in een huis. Des te groter des te beter. Het duurt meestal een aantal jaar voor er gebruik van gemaakt wordt.

Vleermuizen zijn wettelijk beschermd en daarom moet de woningbouwvereniging onderzoek doen naar vleermuizen voordat er geïsoleerd wordt.

Bernard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ellen Zaeyen
  • Onderwerp Auteur
7 jaren 9 maanden geleden #1243 door Ellen Zaeyen
Wat voor vleermuizen wonen er in mijn buurt? werd gestart door Ellen Zaeyen
Beste,Al vele zomers zie ik voor mijn deur in de schemering een vleermuis (of meerdere, dat kan ik niet goed inschatten) vliegen.

Ik zou graag willen weten wat voor soort vleermuis het is en waar hij precies ‘woont’.

Dat wil ik graag weten omdat de woningbouwvereniging over enige tijd (2017/2018) de huizen, waarvan ik er een bewoon, gaat isoleren (spouwmuurisolatie) en ik mij zorgen maak dat daardoor de vleermuis verdreven zal worden.

Deelname aan dit isolatie project is verplicht, maar wellicht kan ik op een gunstige plaats een vleermuizenkast ophangen?Kunt u mij allereerst helpen met ontdekken of het klopt dat er een vleermuis leeft hier, welke soort het is en waar hij woont?Ik hoor graag van u

Met vriendelijke groet,

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena