vleermuizen in spouwmuur

Lees meer
5 jaren 5 maanden geleden #2313 door vleermuis
Beantwoord door vleermuis in topic vleermuizen in spouwmuur
Het is bijna niet mogelijk om zeker te weten of vleermuizen in een spouwmuur zitten. Ze zijn klein, zitten vaak stil (vooral in de de winter) en op onlogische hoekjes. Een spouwmuur na isolatie bedrijf heeft vaak wel een camera bij zich om in een muur te kijken, maar ze kijken altijd op een paar steekproeven. Vleermuizen kunnen, afhankelijk van de temperatuur, helemaal bovenin een spouwmuur zitten (tegen de dakrand) of ergens in het midden. Het gaat echt een toevalstreffer zijn om dat waar te nemen. Als het al lukt, want voordat een camera de muur in gaat wordt eerst een boorgat gemaakt. En wakkere vleermuizen zullen dan snel weg kruipen.
Of op het moment van isoleren nu wel of niet vleermuizen in een muur zitten is eigenlijk niet relevant. Een vleermuis verblijf is jaarrond beschermd, ook als dieren niet aanwezig zijn. Dit omdat ze elk jaar naar dezelfde woning terugkomen. Van sommige soorten is bekend dat ze al meer dan 80! jaar dezelfde woning gebruiken.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ronald
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 7 maanden geleden #959 door Ronald
vleermuizen in spouwmuur werd gestart door Ronald
Goededag,
Ik heb sinds enkele jaren een groep dwergvleermuizen in mijn spouwmuur.
Deze muur wordt binnenkort geïsoleerd, maar ik wil niet dat deze vleermuizen daarbij schade oplopen.
Hoe kan ik zeker weten dat ze er nu niet meer inzitten?

Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena