welke soort vleermuis

  • A-J
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 6 maanden geleden #527 door A-J
Beantwoord door A-J in topic Re: welke soort vleermuis
Het ophangen van een enkele vleermuiskast heeft over het algemeen niet zoveel zin (zie ook discussie ). Er zijn nu mensen bezig om een ultieme vleermuiskast te ontwikkelen, helaas zijn er nog onvoldoende resultaten mee bereikt. De dwergvleermuis gebruikt in sommige situaties een grote kast (ca 100 cm bij 100 cm en 50 cm dik). De andere gebouw bewonende soorten (meervleermuis en laatvlieger) gebruiken nog geen kasten.
Over de soorten die in Alphen rond vliegen. De dwergvleermuis is daar heel algemeen. Maar ook de meervleermuis en de laatvlieger komen veel voor, deze zijn over het algemeen wel lastiger waar te nemen (vliegen heel laag of juist heel hoog).

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • xandra
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 6 maanden geleden #520 door xandra
welke soort vleermuis werd gestart door xandra
Hallo,

Ik woon dicht in de buurt van een landschapspark in Alphen aan den Rijn, waar ik in de zomer vaak vleermuizen zie vliegen. Ik ben benieuwd naar de soort(en) die ik zie vliegen. Ze zijn vrij klein. Gaat het dan om de kleine dwergvleermuis? Hoe kan ik daar achter komen?

Al heel lang denk ik er over om een kast te plaatsen, maar weet niet of dat zin heeft. Ik heb plaats op een oost- en een westgevel en eventueel aan de zuidkant van een dakkapel. Ik denk alleen dat ze dan niet goed kunnen aanvliegen.
In mijn tuintje nestelen ook koolmezen, duiven en roodborstjes. Belemmeren die de bewoning van een vleermuiskast?

Ik zag dat er ook speciale dakpannen te koop zijn. Moeten er dan ook verder nog speciale voorzieningen bij komen en is dat makkelijk realiseerbaar?

Nou ja, vol op vragen. Ik hoop dat iemand antwoorden voor mij heeft.

Groet Xandra

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenPeter TwiskCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena