regen

Lees meer
9 jaren 8 maanden geleden #1000 door Bregtje
Beantwoord door Bregtje in topic regen
Hoi anoniem,

met regen zullen de vleermuizen niet op jacht kunnen gaan, ze raken door de regen gedesoriƫnteerd (sonar tegen regendruppels aan), ze worden te zwaar als ze natregenen, en er vliegen geen prooidieren als het regent.
Toch zal je zien dat het ze nog wel eens lukt om kortdurig onder de boomkruinen te jagen, sommige soorten wagen het er overdag ook wel eens op als het echt niet anders kan.

Vorig jaar (volgens mij, of jaar daarvoor) hadden we een heel nat voorjaar, waarin de vleermuizen theoretisch gezien niet konden jagen in een deel van de kraamperiode..

Het is lastig te zeggen of het effect heeft op de populatie, de groep laatvliegers die ik elk jaar tel is niet kleiner geworden, en hoe ze het overleven? Misschien gaan ze toch ook dan weer in een lage verbranding modus.

Minder jongen zal niet zo snel het geval zijn, er wordt tijdens de winterrust ook gepaard, en in het voorjaar ook,
ze hebben een vertraagde dracht, hebben dus een half jaar de tijd om zaad te verzamelen voor 1 (sommige soorten 2) jong(en).

Ben wel benieuwd naar andere reacties, het is wel een interessant onderwerp.

Zoogdierwerkgroep Friesland - ecologsich veldwerker

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Anoniem
  • Onderwerp Auteur
9 jaren 8 maanden geleden #998 door Anoniem
regen werd gestart door Anoniem
Hoe gaan vleermuizen om met het huidige weer (regen, regen en nog meer regen)? Het is nu begrijp ik paartijd van vleermuizen. Heeft iemand ooit gekeken of er na een nat najaar minder vleermuizen worden geboren? Zijn er andere dingen die fout kunnen gaan?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena