Geluiden herkennen.

Lees meer
13 jaren 1 maand geleden #590 door Richard Gerritsen
Beantwoord door Richard Gerritsen in topic Re: Geluiden herkennen.
Hoi Ronald,

Je zou eerst eens kunnen beginnen met het uitpluizen van deze website. Er staat behoorlijk wat info op, waarmee je uit de voeten moet kunnen.

Daarnaast kun je ook op google zoekopdrachten doen.

Hieronder enkele links die je wel op weg kunnen helpen. Maar bovenal de beste leermeester is oefenen, oefenen, en blijven oefenen!! In huis leer je het onderscheidt niet maken B)

www.vleermuis.net/geluidsdetectie/herken...n-soorten-zicht.html

www.batecho.eu/afbeeldingen/Arjansbattabel_nl.pdf

Ook een mooie informatieve site is deze:

www.der-baff.de/fledis_europa

Succes!

Groet Richard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Ronald
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 1 maand geleden #585 door Ronald
Geluiden herkennen. werd gestart door Ronald
Onlangs n.a.v. een vleermuizenexcursie (2e keer) enthousiast genoeg geworden om een batdetector aan te schaffen. Niet zo'n duur superding, maar de Magenta Bat5. Ik ben er nog niet mee uit mijn tuin geweest, maar zeer zeker van plan binnenkort op stap te gaan. Nu hoor ik heel duidelijk de geluiden van (vanwaar ik aanneem) een dwergvleermuis die hier altijd in de straat zijn rondjes vliegt. Ik ga er dan maar van uit dat dat ook zo is. Vergelijking met geluidsopnamens op internet (op 46 Khz) geeft dat ook wel aan. Ik zit dichtbij een water en park/bos rijk gebied, dus de kans op andere soorten aanzienlijk, ookal als ik de rapporten op internet er op nalees van onderzoeken in het verleden hier in Oegstgeest.

Vraag: Heeft iemand nu een paar duidelijke tips hoe nu te werk te gaan. Waar moet ik bijvoorbeeld op letten voor wat afstellen van de detector betreft om de watervleermuis te herkennen t.o.v. de dwergvleermuis. Ook groot open water hier dichtbij waar ook meervleermuizen gehoord en gezien zijn.

Hopelijk hebben jullie wat beginnertips voor een beginnende luisteraar... Heel erg bedankt alvast!

Ronald.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena