Ciel Electronique batdetector review

  • Richard Gerritsen
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Lees meer
13 jaren 1 maand geleden #592 door Richard Gerritsen
Beantwoord door Richard Gerritsen in topic Re: Ciel Electronique batdetector review
Hoi René,

Blijkbaar is dat bij de detectoren in deze prijsklasse normaal, want toen ik Frank Walter vroeg hoe dit nu zat qua hoge pieptoon en knoppen, mailde hij dat het normaal was. Echt volledig onbruikbaar zelfs voor 15 euro.
Waarschijnlijk zijn de dualbands dan wel goed. Of er moet veel exemplarisch verschil in zitten. Maar kan me dat niet zo goed voorstellen. Heb je de duurdere db detector van 229 euro of de goedkope van €100?
Ben dan wel benieuwd naar die dualband van jou. Kun je deze wel met één hand hanteren? Moet je maar een keer laten zien :)

Groet Richard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • René Janssen
13 jaren 1 maand geleden #591 door René Janssen
Beantwoord door René Janssen in topic Re: Ciel Electronique batdetector review
Dag Richard,

Apart! Ik heb de luisterkistjes van Ciel Electronic en de dual band detector, en ben vooral over de gevoeligheid en over het op twee banden tegelijk kunnen luisteren zeer te spreken! Ik heb het probleem van dat knopje bij mijn twee "normale detectoren" niet echt, of eigenlijk helemaal niet ondervonden... Raar!

Over de ruis: is dit overal zo? In bebouwd gebied kan het vaker "spoken"...

René

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Richard Gerritsen
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Lees meer
13 jaren 3 maanden geleden #567 door Richard Gerritsen
Ciel Electronique batdetector review werd gestart door Richard Gerritsen
Omdat er weinig reviews te vinden zijn van batdetectoren hierbij een korte review van een aparaat (merk) die ik absoluut niet kan aanbevelen.

Voor onze jeugdclub veldbiologie staan wij voor de aanschaf van een aantal batdetectoren. Omdat er geen reviews te vinden was over de Ciel batdetectoren en de Magenta detectoren ontzettend veel ruis produceren, heb ik er onlangs eentje van Ciel laten overkomen uit Duitsland (de CDB 103 revision 3, van rond de 100 euro).

Bij het open maken van de doos was ik nog redelijk positief, dit werd snel minder.....
De detector is alleen te gebruiken met twee handen, wil je de detector met 1 hand gebruiken beweegt het (loszittende?) frequentieknopje ca. een halve centimeter heen en weer en heb je nagenoeg geen mogelijkheid ook maar iets aan die knop te draaien. Alleen heen en weer bewegen is mogelijk. :lol:
De volumeknop net zo.
Het plaatsen van de batterij ging al net zo problematisch.
Bij het draaien aan de frequentieknop gaf de detector onder de 25.000 hz een ontzettende hoge pieptoon, die wisselde van frequentie naar mate je richting de 18.000 ging en vice versa.
Dit was volgens de hersteller normaal(?).

Conclusie: compleet onbruikbaar voor de serieuze vleermuizer. Het lijkt wel kinderspeelgoed van 15 euro ofzo. En dan zou ik er nog over na denken.

Het gaat dan toch maar Magenta's worden :blink:

Of heeft iemand nog een andere tip?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena