geen geluid op je detector

Lees meer
13 jaren 6 maanden geleden #518 door Reinier Meijer
Beantwoord door Reinier Meijer in topic Re: geen geluid op je detector
Ja dat kan.

Grootoren vliegen vaak met zulke zachte pulsen dat ze een paar meter verderop al niet meer door een detector worden opgepakt.

Meervleermuis kent een stille vlucht om nachtvlinders die zelf ook ultrasoongeluid maken, te benaderen. Je hoort dan de vlinder wel en soms opeens een paar pulsen als de vleermuis er haast bovenop zit. (zie ook Lutra 51:2, Marc van der Sijpe).

Verder kunnen alle vleermuizen goed zien en gebruiken ook zicht bij de jacht en zeker op bekend terrein als hun invliegopening. Als jij hun kunt zien hebben zij zeker voldoende zicht.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
13 jaren 11 maanden geleden #469 door Carolien
geen geluid op je detector werd gestart door Carolien
Hoi,

Ik heb dit seizoen al 2x gehad dat ik dwergvleermuizen zag zwermen, maar op de detector geen geluid hoorde. Ik zag ze duidelijk en op een afstand van minder dan 10 meter, dus niet hoog of ver weg.

Ik heb gescrolled tussen de 30 kHz en de 60 kHz. De detector was niet op en de batterijen deden het prima. We hadden D100 en D240x mee.

Beide keren ging het om 1 a 2 kleine vleermuizen in de stad. Ze waren aan het foerageren en zwermen. In beide gevallen hebben we uiteindelijk een vleermuis zien invliegen. Goed te zien tijdens de ochtenderonde, omdat het dan al vrij licht is.

Komt dit vaker voor?

Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena