lage roep

  • Anoniem
9 jaren 2 maanden geleden #1062 door Anoniem
Beantwoord door Anoniem in topic lage roep
Hartelijk dank Berhard,

Ik moet inderdaad leren te herkennen wat zeker geen vleermuis is, dat kan ik vast e.e.a. weggooien. Deze ken ik in ieder geval, kan inderdaad goed een auto zijn -ik woon afgelegen, maar 's morgens komen er altijd een paar auto's langs end at was precies het tijdstip.

Vriendelijke groet,

Mark

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 2 maanden geleden #1061 door Bernard van Duijnen
Beantwoord door Bernard van Duijnen in topic lage roep
Mark,

als het echt zo heel strak dezelfde frequentie is, dan is het meestal geen vleermuis. Ik denk eerder aan een remschijf of zo van een auto. Hele korte plopjes op 50 Khz zijn afkomstig van parkeersensoren, en ook beveiligings systemen kunnen met ultrasoon geluid werken.

Je kan ook wat soorten uitzetten. Zelf heb ik Savi's, Kuhls en Grote Rosse uitgezet.

Bernard

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
9 jaren 2 maanden geleden #1060 door mark kuiper
lage roep werd gestart door mark kuiper
Met de batlogger van elekon gaat een nieuwe wereld voor me open. Vooral achter de pc...
Mijn eerste opname in de tuin bracht een overrompelende 078 opnamen van 21038 opgenomen roepjes. Veel is duidelijk: massa Pipistrellus pipistrellus, wat Pipistrellus nathusii. Veel vraagtekens ook. Bijvoorbeeld hele series met lage roepen waarvoor het systeem voorstelt: Nyctalus. Niet alleen noctula, wat al onwaarschijnlijk lijkt, ik woon in de polder, maar zelfs lasiopterus (Grote rosse)? Dat moet fout zijn? In de bijlage een beeld.
Piek op 15.6-15.9
Ik kan er geen chocola van maken. Andere soort? Is het misschien helemaal geen vleermuisgeluid? Wie heeft ervaring hoe dit soort informatie te interpreteren?
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena