Varken eet dode vleermuis op

Lees meer
11 jaren 7 maanden geleden #935 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re: Varken eet dode vleermuis op
reactie van Peter Lina:

In Zweden zijn nog geen positieve vleermuisrabiësgevallen bekend. De kans dat de vleermuis rabies had, is zeer klein. De laatvlieger, waarbij rabiës regelmatig wordt gevonden, komt in Zweden nauwelijks voor, komt wel in het zuiden voor, maar is daar schaars. Risico bij dit geval is absoluut te verwaarlozen. Er zijn geen aanwjzingen dat varkens rabiës van vleermuizen kunnen oplopen. Het varken zal, levend of dood, geen rabiësvirus naar mensen overbrengen.

Groet,

Peter

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
11 jaren 8 maanden geleden #898 door Henk Mellema
Beantwoord door Henk Mellema in topic Re: Varken eet dode vleermuis op
Interessante vraag. Ik zou het Peter Lina voorleggen. Hij is uitermate deskundig op het gebied van rabiës. Wellicht kan een moderator deze vraag aan hem doorsturen?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • A.H.
  • Onderwerp Auteur
11 jaren 9 maanden geleden #861 door A.H.
Varken eet dode vleermuis op werd gestart door A.H.
We zitten op vakantie op een boerderij in Zuid-Zweden. Vandaag vonden we een dode kleine vleermuis op het gras en mijn zoon zei dat hij er nog een had gezien: een van de buiten scharrelende varkens had hem opgegeten. Nu is het vleermuizenrabiesrisico in Zweden heel laag, maar zou het varken (theoretisch) op deze manier besmet kunnen raken? En zou hij weer mensen kunnen besmetten, levend of geslacht?

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena