Vleermuis slaapkamer

Lees meer
4 jaren 9 maanden geleden #2348 door Anoniem90
Beantwoord door Anoniem90 in topic Vleermuis slaapkamer
Beste Erik,

Ontzettend bedankt voor je reactie! Deze geruststellende informatie had ik echt nodig! :)

Ik heb tevens contact gehad met de GGD afdeling Infectieziekten en ook zij geven op basis van mijn verhaal aan dat een beet is uitgesloten.

Tijd om te stoppen met piekeren dus!

Prettige avond en nogmaals bedankt!

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 9 maanden geleden - 4 jaren 9 maanden geleden #2347 door Korsten
Beantwoord door Korsten in topic Vleermuis slaapkamer
Beste anoniem,

Op basis van de in je vraag verstrekte informatie ben ik van mening dat je je geen enkele zorgen hoeft te maken.
Ten eerste is hondsdolheid (rabiës) bij vleermuizen in Nederland ontzettend zeldzaam. De kans dat je als burger te maken krijgt met een vleermuis met rabiës is ontzettend klein. Je hebt meer kans de hoofdprijs van de staatsloterij meerdere keren in je leven te winnen. Dat doet er niet aan af dat wanneer iemand gebeten is door een vleermuis in Nederland we geen rekening hoeven te houden met rabiës en niet direct voorzorgsmaatregelen moeten nemen.
Ten tweede ben je niet gebeten en hoef je je dus absoluut geen zorgen te maken. Als je was gebeten dan had je dat zeker gevoeld. Een vleermuis in Nederland (kleine soorten) zal en kan ook niet in de vlucht zomaar in je voorhoofd bijten.

Mocht je toch blijven piekeren (niets zo vervelend als piekeren) dan zou je contact kunnen opnamen met de lokale GGD en vraag dan naar iemand met kennis van vleermuizen en hondsdolheid. Zij kunnen vaak mondeling veel beter je zorgen wegnemen dan iemand op een forum kan doen.

Vriendelijke groet,
Erik Korsten

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
4 jaren 9 maanden geleden #2346 door Anoniem90
Vleermuis slaapkamer werd gestart door Anoniem90
Beste allemaal,

Drie weken geleden zijn mijn vriend en ik 's nachts opgeschrikt door een (kleine) vleermuis op onze slaapkamer. Deze zat klem tussen het raam en de jaloezien. Na de jaloezien omhoog te hebben gedaan en het raam wijd open te hebben gezet, wilden we het beestje met behulp van handdoeken naar buiten begeleiden. Stom, achteraf.. In plaats naar buiten te vliegen, vloog de vleermuis mijn kant op en schrok ik zo erg dat ik de slaapkamer uit ben gestormd. Het beestje hebben we niet meer gezien, dus lijkt zijn weg naar buiten te hebben gevonden.

Na anderhalve week meende ik een wondje/korstje aan mijn hoofd te voelen en sinds vorige week voel ik lichte tintelingen op mijn slapen. Nu merk ik sinds een paar dagen ook dat mijn armen en benen wat gespannen en rusteloos zijn. Er zijn hiervoor tal van redenen te verzinnen natuurlijk (39 weken zwanger in combinatie met hitte bijvoorbeeld), maar ik blijf aan het vleermuisincident denken..

Zou er, ondanks dat we, voor zover we hebben gemerkt, geen direct contact hebben gehad, toch een kans bestaan op besmetting met hondsdolheid? Bijvoorbeeld door middel speeksel..

Waarschijnlijk is het nogal vergezocht, maar blijf me zorgen maken en hoop dat iemand me hierin gerust kan stellen. :)

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenGerrit KolenbranderCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena