Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand

De Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand is sinds 23 september 2004 actief. Tot eind jaren 90 was de werkgroep onder de naam Vogel- en Vleermuiswerkgroep Noordrand een onderdeel van de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Noordrand Rotterdam (VNMN).

 

Hoe is de werkgroep georganiseerd?

De Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand heeft tussen de 5 en 10 deelnemers. De vrijwillige werkzaamheden worden gecoördineerd door Peter van Dalen. De Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand is aangesloten bij het Rotterdam Milieucentrum

 

Activiteiten

De Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand heeft een aantal doelstellingen:

  • Het verzamelen van zoveel mogelijk gekwalificeerde natuurgegevens uit de Noordrand van Rotterdam;
  • Het verstrekken van deze gegevens aan o.m. de Vlinderstichting, de vereniging voor Zoogdierkunde en Zoogdierbescherming (VZZ), de SOVON, het bureau Stadsnatuur Rotterdam (BSR) en het Rotterdams Milieucentrum (RMC);
  • Het ondersteunen van lokale en regionale natuurbeschermingsorganisaties;
  • Het voorlichten van de bevolking, politici, beleidmakers en gemeentelijke diensten;
  • Het vergroten van de kennis van de deelnemers.

  

Informatie over de activiteiten kan worden verkregen via de coördinator.

 

Overige informatie

Het correspondentieadres van de Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand is: Meidoornhoek 18, 3053 BB Rotterdam. Op onregelmatige tijdstippen wordt er een Nieuwsbrief aan de deelnemers en direct betrokkenen gezonden, per e-mail of schriftelijk. Ook worden er afleveringen van de Natuurrubriek gepubliceerd in een plaatselijk huis- aan - huisblad en via de website van het Rotterdams Milieucentrum (www.groeneagenda.nl , klik vervolgens op Natuurrubriek).

Nieuwsbrief (in word):

    * januari 2007
    * juni 2006
    * februari 2006
    * oktober 2005

 

Lid worden

Mensen met redelijke kennis van de natuur en die over voldoende vrije tijd en een goede motivatie beschikken zijn van harte welkom als deelnemer. Deelname is geheel gratis. Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk te weten dat van de kandidaten veel eigen initiatief wordt verwacht.
Contactgegevens

Vogel- Vleermuis- en Vlinderwerkgroep Noordrand
Coördinator: Peter van Dalen.
Meidoornhoek 18
3053 BB Rotterdam
tel: 010-4188467
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.