vleermuizen in flats

  • aj
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 10 maanden geleden #476 door aj
Beantwoord door aj in topic Re:vleermuizen in flats
Hoi Aafke,

Helaas is het niet zo simpel. Alle vleermuizen hebben eigen wensen en experimenten met voorzieningen hebben tot nu toe nog niet veel opgeleverd. Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat deze vleermuizen het pand pas hebben betrokken nadat de bewoners zijn vertrokken. Hoogst waarschijnlijk zaten ze er al (op voor de bewoners onzichtbare plekken).

Ik vind het overigens een zeer vreemde zaak dat ik dit artikel kasten als compensatie worden opgehangen en tegelijkertijd dat de spouwmuur ongeschikt wordt gemaakt. Dat is de verkeerde volgorde, want wie weet werken die kasten geheel niet en dan heb je de dieren gewoon weg gepest. Het is nu dan wel einde kraamperiode, maar wel weer paartijd.
A-J

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Aafke
  • Onderwerp Auteur
13 jaren 10 maanden geleden #475 door Aafke
vleermuizen in flats werd gestart door Aafke
Hoi,
Vandaag staat er een bericht op nu.nl ( vleermuizen a2 ) over een flatgebouw aan de A2 waar de bewoners vertrokken zijn en er onmiddellijk vleermuizen in zijn getrokken, waardoor de sloop vertraging oploopt. Misschien is het een goed idee om een kopie te maken van de (sier)holtes in de muren waarin de beestjes hun toevlucht gezocht hebben en waar het ze goed schijnt te bevallen. Zou het niet mogelijk zijn om zulk soort losse bakstenen ‘torens’ met gaten erin verspreid over het land neer te zetten, zodat de vleermuizen niet meer afhankelijk zijn van leegstaande en/of oude gebouwen en geen ‘overlast’ meer geven in het geval van sloopwerkzaamheden e.d.? Misschien kunt u het daar eens met de vereniging over hebben?

Met vriendelijke groeten,

Aafke

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena