Meervleermuis mannen

Lees meer
14 jaren 4 maanden geleden #54 door jip
Beantwoord door jip in topic Re:Meervleermuis mannen
kaart met thijs

Bijlage thijs_philipinne.jpg niet gevonden

Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
14 jaren 4 maanden geleden - 14 jaren 4 maanden geleden #44 door jip
Meervleermuis mannen werd gestart door jip
Afgelopen weekend heb ik samen met zoogdierwerkgroep Zeeland de meervleermuis Thijs gevangen en gezenderd. Dit is het tweede dier uit Philipinne en beide dieren wonen in hetzelfde huis (al gebruiken ze meerdere huizen). Nog opmerkelijker, ook werd hetzelfde voedsegebied gebruikt (zie bijlage).

Hun voedselgebieden: een smalle sloot van slechts 9 meter, met aan beide zijde een dijk met populieren. Verder: de waterbekkens (een betonnen bak met water). Het nabijgelegen natuurgebied de Braakman werd (op een korte uitstap na) genegeerd.

Actieradius is maximaal 3 km en de manier en plekken van voedselzoeken zijn absoluut niet soortspecifiek (als ik niet beter zou weten had ik gedacht een watervleermuis te hebben gevolgd. En ja, ik heb bewijs fotos dat dit een meervleemruis is). Meervleermuizen in randgebieden lijken rare wezens. Ik heb ook meervleermuis mannen in gebieden met vrouwtjes gevolgt, deze gedragen zich veel normaler (lange banen over brede waterwegen)

Weet iemand of dergelijke gedragverschillen ook bestaan bij andere soorten? Zeg maar, verschil in actieradius, vliegsnelheid, habitatkeuzen...
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Gemaakt door Kunena