Vleermuizen in Rotterdam

Lees meer
14 jaren 8 maanden geleden #218 door Carolien
Beantwoord door Carolien in topic Re:Vleermuizen in Rotterdam
Hi Gommers,

Voor informatie over vleermuizen in en rond Rotterdam wil ik je verwijzen naar de Stichting Zoogdierwerkgroep Zuid-Holland. Zij hebben een atlas gemaakt van waarnemingen van vleermuizen in Zuid-Holland. Op deze website kun je hun adresgegevens vinden onder 'werkgroepen'.

Vleermuizen zijn best zelfzaam. In de stad komen vaak dwergvleermuizen voor, die nog redelijk algemeen zijn (staan niet op de rode lijst)... maar het zijn er zeker niet zoveel als bijvoorbeeld stadsduiven. De meeste zelfdzame soorten vind je vooral in het zuiden en oosten van het land.

fotograferen is inderdaad erg lastig. de grootste kans op succes heb je nabij een kolonie, bij het uit- of invliegen, maar ik heb niet er veel verstand van fotograferen.

Je kunt ook een keer gaan kijken in het dichtstbijzijnde parkje of bij een beschutte watergang. Daar zijn vaak vleermuizen te zien.

ps: of kom naar de excursie tijdens de nacht vand e vleermuis op 29 aug. zie agenda. er is er ook 1 in Rotterdam.

groeten Carolien

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Gommers
  • Onderwerp Auteur
14 jaren 8 maanden geleden #209 door Gommers
Vleermuizen in Rotterdam werd gestart door Gommers
Dit is mijn eerste bezoek hier en ik weet niet of het ongewoon is dat vleermuizen zich in de stad vestigen.
Ik woon in Rotterdam in een oude wijk, mijn woning is onderdeel van enkele dozijn appartementen die een gesloten parkje van tuinen vormt. Sinds enkele weken vliegen 1 a 2 vleermuizen uit als de zon ondergaat.

Een machtig mooi gezicht, zeker als ze vlak voor je neus gaan jagen B)

Nu vroeg ik me dus af, hoe zeldzaam dit is? De laatste keer dat ik een vleermuis in het wild zag is ruim 15 jaar geleden en da was in de bossen bij Hoogerheide.

En wat de beste manier is om de vleermuis te fotograferen. Ik heb alleen een standaard digitale camera en de krengen zijn verdomd snel ;)

Alvast bedankt voor het delen van de kennis.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Moderators: Saskia RoselaarRene JanssenCarolienMarga van der TolErik KorstenvleermuisMaarten BreedveldBernard van Duijnenbernadette van NoortCarlo Wijnenjip_geluid_mod
Gemaakt door Kunena